12. September 2020

Energiförbrukningen med bitcoin är nu jämförbar med Tjeckien

Bitcoins uppskattade energiförbrukning och miljöpåverkan har ökat ganska markant. Energiförbrukningen växte på grund av gruvriggarnas stora kraftbehov fram till majs halveringshändelse, vid vilken tidpunkt det föll av en klippa då gruvbelöningen sänktes i hälften. Men inte så länge började dessa uppskattningar tippa uppåt igen, och den här månaden nådde de nivåer som vi inte sett sedan mars. Enligt Digiconomist , som spårar den beräknade totala energiförbrukningen för hela Bitcoin-nätverket, beräknas Bitcoin för närvarande använda 67,927 terawattimmar (TWh) per år.

Den senaste toppen var den högsta sedan halveringen

Den senaste toppen var den högsta sedan 11 maj, halveringsdagen , och ligger nära de siffror som ses i mitten av mars. Då hade den beräknade konsumtionen sjunkit kraftigt på grund av Bitcoins COVID-19-krasch. Det växte dock före halveringshändelsen. Månadens topp är också en ökning med mer än 12% från denna tid i juli. Den lägsta uppskattade totala Bitcoin-energiförbrukningen nådde en topp på 54.853TWh nyligen den 2 september, den högsta siffran som registrerats sedan november 2018. Den har sjunkit något under den senaste veckan plus och landade på 50.715TWh förra veckan.

Bitcoins energiförbrukning är jämförbar med Tjeckien

Den senaste uppskattade energiförbrukningen sätter bitcoin-nätverket bakom energiförbrukningen är bara 42 länder globalt på den fronten, med Bitcoins energiförbrukning jämfört med Tjeckien. Bitcoins energiförbrukning ligger nu över Schweiz, Kuwait och Algeriet på listan. Rapporten uppskattar Bitcoins koldioxidavtryck till 32,27 Mt CO2, eller jämförbart med Azerbajdzjans, med e-avfallsproduktion jämförbar med Luxemburg till 10,81 kt.

En enda Bitcoin-transaktion uppskattas ha samma koldioxidavtryck som 709 007 VISA-transaktioner eller titta på 47 267 timmar YouTube-videor eller ett genomsnittligt amerikanskt hushålls energiförbrukning under 20 dagar.