25. August 2020

1 miljoen dollar vrijgekocht bitcoin naar verluidt verdiend aan Binance.

$1 miljoen aan Bitcoin van adressen gekoppeld aan Ryuk ransomware-aanvallen werd naar verluidt verplaatst door een portemonnee op de crypto-ruil Binance.

Volgens het Forbes-rapport hebben onderzoekers bewijs ontdekt dat meer dan $1 miljoen aan Bitcoin van adressen gekoppeld aan Ryuk-ransomware-aanvallen door een portemonnee op Binance werd verplaatst. Het rapport onthult dat onderzoekers een steekproef van 63 transacties hebben genomen, wat neerkomt op $5,7 miljoen van de meer dan $61 miljoen die naar schatting van de FBI is gestolen met behulp van de Ryuk-ransomware. Van de $5,7 miljoen werd $1.064.865 aan Bitcoin van meerdere portemonnees door talloze niet-aangesloten portemonnees gestuiterd voordat het uiteindelijk de weg naar Binance vond, waar het werd verzilverd.

De laatste transactie op de Binance-portemonnee vond vorige week plaats.

De Binance-portemonnee is nog maar sinds vorige week in gebruik, hoewel de laatste transactie, die plaatsvond op 22 augustus, net een dag voor de publicatie van het Forbes-artikel, de portemonnee volledig heeft leeggemaakt. De resterende 4,7 miljoen dollar aan vrijgekochte Bitcoin Revolution die door de onderzoekers wordt opgespoord, wordt momenteel nog steeds bewaard in een aantal buiten-beurs-adressen. Het Binance Security Team legde echter uit dat de transacties die in het Forbes-artikel worden genoemd meer dan 18 maanden geleden plaatsvonden, en dat de betreffende rekeningen op dat moment waren getraceerd en gecontroleerd.

De Crypto-fraude blijft toenemen temidden van de voortdurende pandemie.

De oplichting met betrekking tot crypto is wereldwijd toegenomen temidden van de aanhoudende COVID-19 pandemie. Eerder dit jaar heeft de Amerikaanse Federal Bureau of Investigation een waarschuwing uitgegeven waarin staat dat oplichters misschien een golf van crypto-gerelateerde oplichting willen ontketenen. Verscheidene landen meldden ook een schommeling in cryptocurrencyzwendel die een piek in ransomwareaanvallen, Ponzi-schema’s, en andere verschillende soorten zwendel omvatte die cryptocurrencies impliceren. Er zijn verschillende soorten crypto-zwendel die vrij gangbaar zijn geworden, waaronder valse weggevertjes, sextortion, valse uitwisselingen, valse ICO’s, bitcoin recovery, video-zwendel en Ponzi-schema’s. Ransomware-aanvallen over de hele wereld zijn ook toegenomen.